qp-emblem


мАбила — для писателей

Эксперты по теме

Пересувні базові станції

Як і інші оператори, life:) готував свою мережу до новрічних святкувань. Окрім отимізації мережі, відключення деяких послуг та використання економних кодеків у проблемних місцях, оператор використав і пересувні базові станції у місцях, де планувались великі скупчення людей. Що таке "пересувна базова станція"?
[http://3.bp.blogspot.com/_GrVIyACLxFw/TTHUpaICrEI/AAAAAAAAAJM/RkGCXP8Y6ZQ/s320/IMG_0011.jpg]

Це автомобіль (мікроавтобус), всередині якого змонтовано обладнання (джерело живлення, радіорелейне обладнання та безпосередньо базова станція). Як і будь-яка інша базова станція, розміщення обладнання на автомобілі потребує попереднього радіопланування, прописування конфігурації (і у деяких випадках зміни частотних присвоєнь, щоб уникнути інтерференцій) сусудніх базових станцій, аренди місця та організації живлення.

Розгортання та інтеграція базової станції, за словами працівників оператора, займає усьго декілька, у той час як підготовчі роботи можуть тривати декілька тижнів
[http://1.bp.blogspot.com/_GrVIyACLxFw/TTHUxL4x0xI/AAAAAAAAAJU/Vj-VsJk7gXM/s320/IMG_0058.jpg]

Канал зв'язку до пересуваної базової станції забезпечується за допомогою радіорелейного зв'язку (за даними одного із постачальників операторського обладнання, більше 60% базових станцій у світі підключені за допомогою радіорелейок).

Під час новорічних святкувань оператор використовував 12 пересувних базвових станцій, зокрема 2 в Києві, 2 в Криму, по одній у Львові, Івано-Франківську, Донецьку, Дніпропетровську, Харкові, Черкасах, Одесі та Іллічівську.

За два дні (31 грудня-1 січня) ці базові станції сумарно зібрали 9562 Ерл голосового трафіку та 4291 Mбайт даних.
Найбільше трафіку зібрали пересувні БС у Києві та Одесі.
yurnov

yurnov нема натхнення

Комментарии

Для того, что бы комментировать или отвечать на вопросы, необходимо авторизоваться. Если у вас нет логина и пароля, зарегистрируйтесь прямо сейчас.