qp-emblem


мАбила — для писателей

Эксперты по теме

Android 2.1 та мультитач на Samsung Galaxy Spica GT-I5700

Вчора Технослав запропонував написати коротку інструкцію по апдейту популярного недорого Android-телефона Samsung Galaxy Spica на Android 2.1 для мого блогу чи мАбіли. Оскільки для мого блогу це дещо неформат (хоча стаття про Android на ньому уже одна є), але завдяки популярності телефону тема буде цікавою, то писатиму на (і для) мАбіли.
[http://www.samsung.com/ua/system/consumer/product/2010/04/26/gt_i5700uwaaut/GT-I5700_Medium1.jpg]
Для початку слід зробити зауваження, що діючи згідно інструкцій викладених нижче, ви можете пошкодити свій телефон і/або втратити гарантію, ви берете на себе відповідальність за резльтати, і ні я, ні редакція мАбіли, на автори прошивок не несуть відповідальності за будь-які прямі чи непрямі збитки викликані виконанням чи не виконанням даної інструкції. Пам'ятайте, що ви дієте на власний страх і ризик.

Тим, кого не злякав попередній абзац, скажу, що нічого страшного у прошивці немає, я декілька різів перешивав свій власний телефон, і допомагав це робити декільком знайомим і малознайомим людям, у усіх випадках апгрейд проходив успішно.

Отже, для успішного апгрейду вам знадобпяься:
- реєстрація на форумі samdroid.net
- прошивальщик Odin
- OPS-файл
- файл прошивки
- прямі руки, час і натхнення, компютер під управлінням Windows (обов'язково)

За допомогою Odin ставимо PDA-файл згідно інструкції: відео

УВАГА: при цьому усі користувацькі настройки і файли з телефону будуть стерті!

Далі, сходимо у "кухню", і "приготуємо" прошивку згідно свого смаку, влючивши туди SamdroidMod Version 1.3.1.deodexed (Full package), останнє доступне ядро з підтримкою мультитачу, улюблену оболонку робочого стола (я для себе вибрав Helix Launcher), програму, яка відповідає за телефонію (стандартну, чи порт з XDA), додаткове програмне забезпечення, яке буде включене у прошивку. Опціонально можна включити DVM ARM11 optimized, це Dalvik (Java) Virtual Machine зібрана з оптимізацією під "залізо" телефону, ця компонента (яка замістить собою стандартну DavickVM) збільшить швидкодію вашого телефону.

Вибравши усі компоненти тиснемо Cock ("приготувати"), кухня зготує вибрані вами компоненти у прошивку і завантажить на ваш ПК. Далі кладемо приготовлений файл у корінь micro-SD карти, перезавантажуємо телефон у Recovery Mode (для цього телефон слід вимкнути, відключити від ПК, якщо був підключений, і ввімкнути (EndCall), утримуючи кнопки VolumeDown+Call). У RecoveryMode за допомогою навігаційних клавіш вибираємо Apply any zip, у меню що з'явиться наш приготовлений файл (SamdroidMod-(###)_update.zip), підтвердивши свій вибір клавішею ОК. За декілька хвилин апдейт закінчиться успішно, після чого перезагружаємо телефон (перший пункт меню у Recovery Mod), і перевіряємо роботи мультитача у Google Maps.

Вдалого куховарства!

Запись отредактирована yurnov 14.09.2010 в 12:23

yurnov

yurnov

Лучший комментарий

  • yurnov

    yurnov

    14.09.2010 14:43   |   #
    я також користуюсь ядром з мультитачем, відколи LeshaK виложив його у "кухню", політ стабільний

Комментарии

  • Byaka

    Byaka

    14.09.2010 12:26   |   #
    Дуже цікаво, дякую за корисний матеріал.
  • sanyadonetsk

    sanyadonetsk

    14.09.2010 13:14   |   #
    Уже пару недель стоит новое ядро с поддержкой мультитач . Все отлично , стабильно , быстро и удобно
  • yurnov

    yurnov

    14.09.2010 14:43   |   #
    я також користуюсь ядром з мультитачем, відколи LeshaK виложив його у "кухню", політ стабільний
  • Youstas

    Youstas

    14.09.2010 14:30   |   #
    насколько я понял - это не официал прошивка. может стоит подождоть официал от производителя? тем более для спицы его уже официально пообещали Линк.... Тогда и гарантия не слетит и прошьется он сам "по воздуху" без левого софта и заморочек
  • yurnov

    yurnov

    14.09.2010 14:42   |   #
    офіційна прошивка з Android 2.1 уже є давненько, але вона менш стабільна і у ній значно менше "плюшечок", аніж у вказаній (відсутній WiFi Tethering, відсутня можливість ставити софт на SD-карту, є глюки у роботі клієнтів для VoIP, нижча гучність обох динаміків, немає мультитачу). І ці "плюшечки" у офіційну не ввійдуть.

    Хочете зберегти гарантію, і вас не цікавлять додаткові можливості "сторонніх" прошивок? Сходіть у СЦ, вам поставлять офіційну 2.1 безкоштовно по гарантії
  • Vitaliy_Bondar

    Vitaliy_Bondar

    14.09.2010 16:27   |   #
    Спика уже не поддерживается, так что ждать от производителя чего-то более нового, чем есть на данный момент, не стоит.
    От бывшего владельца Spica Лешаку (разработчику SamdroidMod) респект, автору статьи - тоже.
  • greykyiv

    greykyiv

    14.09.2010 17:14   |   #
    а возможно самостоятельно снять с него операторский лок?
    Тут статейка вроде про это http://www.commentcamarche.net/forum/affich-15920353-samsung-galaxy-spica-bloque-a-cause-du-shema
Для того, что бы комментировать или отвечать на вопросы, необходимо авторизоваться. Если у вас нет логина и пароля, зарегистрируйтесь прямо сейчас.