qp-emblem


мАбила — для писателей

Эксперты по теме

Українці зможуть зберігати свої мобільні номери лише з наступного року

Право українців зберігати номер мобільного телефону при зміні оператора зв'язку відтепер закріплено законодавчо - однак воно набуде чинності лише у новому році.

Відповідний закон за підписом президента опубліковано на сайті глави держави. Згідно з документом, "перенесення абонентського номера" - телекомунікаційна послуга, що надається абоненту за його заявою.

У ній має йтися про збереження за абонентом наданого йому оператором телекомунікацій абонентського номера з метою використання цього номера для одержання послуг у мережі іншого оператора, що надає послуги на території України.

Підписаний закон набирає чинності з дня його опублікування, окрім одного пункту, який і стосується надання послуги перенесення номера. Цей пункт набуде чинності через 6 місяців.


Взято с:
"Українська правда. Життя"

Запись отредактирована Volk 23.07.2010 в 17:44

Volk

Volk информирует

Комментарии

  • Эгоист

    Эгоист

    26.07.2010 03:20   |   #
    Если я верно понял,то те номера,которые находятся в пользовании в данный момент,не будут "движимым" имуществом?Для этих целей будет создана другая ёмкость номеров и вот уже они будут иметь возможность переходить от оператора к оператору?
    "відповідно до закону встановлює порядок відкриття номерного ресурсу, в якому забезпечується утворення персональних номерів абонентів, та порядок адміністрування, присвоєння абонентам і обслуговування персональних номерів, визначає організацію, яка здійснює централізоване технічне адміністрування персональних номерів та перенесених абонентських номерів"
    Если не так поправьте.
  • yurnov

    yurnov

    07.08.2010 06:00   |   #
    Чекаємо роз'яснень НКРЗ, ал 90% що перенести можна буде будь-який із існуючих номрів мобільного зв'язку. Ци буде послуга достапна для номерів фіксованого зв'язку - поки загадка
  • Mehlis

    Mehlis

    26.07.2010 19:06   |   #
    Организация, которая будет контролировать специально созданную емкость номеров неплохо заработает на этом законе.
  • Koreec

    Koreec

    08.08.2010 23:26   |   #
    Мне не вполне понятно... Сейчас если звонишь на 067, то ты прекрасно знаешь, что звонишь по внутрисетевому тарифу... а когда это введут, то звоня на 067 можешь попасть на номер, обслуживаемый мтс и попадешь на совсем другую сумму за звонок...
    так что имхо это и хорошо и плохо...
Для того, что бы комментировать или отвечать на вопросы, необходимо авторизоваться. Если у вас нет логина и пароля, зарегистрируйтесь прямо сейчас.